Termomax Inka 35-ös üzenet

Termomax Inka 35-ös üzenet

A Termomax Inka 35-ös üzenet a hőntartás funkciót jelzi, amikor a berendezés melegvizet vagy fűtést biztosít de nincs rá igény. 

2024.05.15 07:40 Balogh József
Balogh József

A Termomax Inka 35-ös üzenet a hőntartás funkciót jelzi, amikor a berendezés melegvizet vagy fűtést biztosít de nincs rá igény. Az Inka  kijelzőjén látható 35-ös kód azt jelzi. ez így teljesen jól működik. Viszont amennyiben zavarok vannak a rendszeren nincs melegvíz vagy fűtésünk nem jó és a 35-ös kód lázszik akkor az már hiba!

Az Inka gázkazán egy modern, hatékony vízmelegítő és fűtő rendszer, amely különböző funkciókat és beállításokat kínál a felhasználóknak. Az 35-ös hibakód lehet, hogy a rendszer egyik alkotóelemének meghibásodását vagy szabálytalan működését jelzi. Ennek az lehet az oka, hogy például a hőmérsékletérzékelő nem működik megfelelően,  vagy bármilyen más technikai probléma lépett fel.

Két féle hiba lehetséges

1, Amennyiben melegvíz készítés során felmelegszik a víz majd visszahül és megjelenik a 35-ös kód akkor a lemezes hőcserélőnk vagy koszos a fűtési oldalon vagy átszakadt a hőcserélő és a víz nem kereszt irányba mozog a hőcserélőben hanem szó szerint a legrövidebb úton távozik a hőcserélőből a víz. Megoldás hőcserélő tisztítása koszodás esetén, átszakadás esetén csere. 

2, A kijelzőn folyamatosan a 35-ös kód van jelen és a radiátorok fűtenek pedig a szobatermoszát hőfoka le van véve. Ebben az esetben a váltószelepmotor( Honeywell szürke-piros) romlott el. Fűtési pozicióban állt meg de, mivel a kazán hőntartást csinálna a lemezes hőcserélőre és a HMV NTC nem érzékeli, hogy felfűtött volna ezért folyamatosan megy a fűtés a radiátorokra. Megoldás váltószelep motor csere!

Fontos a Inka 35-ös üzenetét azonnal figyelembe venni és intézkedni, mivel ez befolyásolhatja a rendszer teljesítményét és hatásosságát. A hőntartás képessége kulcsfontosságú egy vízmelegítő vagy fűtő rendszer esetében, hiszen a kívánt hőmérséklet fenntartása szükséges a kényelmes és meleg környezet megteremtéséhez. A 35-ös hibakód figyelmen kívül hagyása komoly következményekkel járhat, például hideg víz vagy a fűtés megszűnése vagy éppen túlfűtése!

Ahhoz, hogy megoldjuk az Inka 35-ös üzenet okát, javasolt szakember segítségét kérni, aki meg tudja állapítani a hiba okát és el tudja végezni a szükséges javításokat vagy karbantartást. Az Inka gázkészülék készülék karbantartása és szervizelése rendkívül fontos annak érdekében, hogy a rendszer hosszú távon megfelelően működjön és optimális teljesítményt nyújtson.

Összességében tehát az Inka 35-ös üzenet a hőntartás funkciót jelzi, amikor a melegvíz vagy fűtés közben 35-ös kódot láthatunk a kijelzőn. Fontos azonnal intézkedni a hibakód megjelenésekor, hogy biztosítsuk a rendszer hatékony működését és melegen tartott környezetet biztosítsunk magunknak és családunknak.

SSL Certificate