Termomax Inka A1 hiba

Termomax Inka A1 hiba

A Termomax Inka gázkazán A1 hibakódja gyakori probléma lehet a kazán működése során.

2024.04.30 08:00 Balogh József
Balogh József

A Termomax Inka gázkazán A1 hibakódja gyakori probléma lehet a kazán működése során. Az A1 hibakód általában az öntvények repedése okozza vagy a tágulási tartályban már nincs elég levegő nyomás vagy lyukas a membránja  ezért  a víz nem tud tágulni és a biztonsági szelepen elfolyik a víz. Ezeket a víz folyásokat észre sem lehet venni. tagrepedés esetén a a tűztér felé fog repedni az ott szivárgó víz  a kondenz szifonon keresztül elfolyik a csatornába. Amennyiben a biztonsági szelep ereszt az sem lehet látni mert a kazánon belül egy Y ágban be van vezetve szintén a kondenvíz elvezető csövébe.  Fontos megemlíteni, hogy a kazán összeköttetésben van a fűtési rendszerrel ha, a rendszeren van víz szivárgás akkor a kazánban is le csökken a víz nyomás és a kazán A1 hibára fut. A gázkazánok rendszeres karbantartása és időszakos ellenőrzése elengedhetetlen a hibák megelőzése érdekében. A kazán A1 hibájának pontos diagnosztizálása és javítása szakértelmet igényel, ezért javasolt szakember segítségét kérni ilyen esetekben. Saját maga is megtudja állapítani mi lehet a gond de , ehhez az kell, hogy a vízfeltöltéseknek elég sűrűnek kell, hogy legyen. min.12 óra. A vizsgálattal lépésről lépésre kell haladni és 12 óra az ideje.

1, A kazán téli nyári kapcsolóját tegyük 0 állásba melegvizet sem szabad használni a teszt ideje alatt! A kapcsolónak végig 0 állásban kell maradni!!!!

2, Töltsük fel a rendszert 1, 5 bárra

3, Zárjuk el a fűtési csapokat!

4, A kondenz elvezető csövet húzzuk ki a csatorna bekötésből és tegyünk alá egy vödröt amibe csöpög majd a víz.

5, Óránként nézzük meg  a vödröt és ellenőrizzük a víznyomást.

6, Pár óra elteltével amennyiben víz van a vödörben és csökkent a víznyomás akkor a kazánnal van baj. De mivel? Tagrepedés vagy biztonsági szelep?

7, A biztonsági szelep víz elvezetőjét kihúzzuk az Y elágazásból és figyeljük, hogy azon keresztül csöpög-e a víz.

8, A biztonsági szelep csöpög akkor tágulási tartályban nincs elég levegő vagy lyukas a membránja. Megoldás felkell pumpálni  rendszernyomás nélküli állapotban 1,5 bárra ha lyukas akkor csere. Webáruházunkban rendelhető!

9, Ha nem a biztonsági szelep csöve csöpög akkor egyértelműen tagrepedés van. 

10, 12 óra teszt után nincs víz a vödörben akkor nézzük meg nyomást amennyiben az 1,5 bár akkor nyissuk ki a csapokat. Abban a pillanatban leesik a víznyomás akkor a rendszeren kell keresni a hibát!!!!

A Termomax Inka gázkazán A1 hibájának megfelelő kezelése és javítása biztosítja a kazán hatékony és biztonságos működését.

SSL Certificate